REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK BİRİMİ

Nilüfer Anaokulu Psikolojik Danışma ve Rehberlik Birimi olarak; Çocukların ruhsal dünyalarına ayna tutmak ve neler hissettiklerini anlamak, bireysel farklılıklardan yola çıkarak yeteneklerini ortaya çıkarmak ve her şeyden önemlisi; sağlıklı bir kişilik gelişimi adına onları desteklemek en önemli hedefimizdir. Bu amaçla anaokullarımızda yıl boyunca yaptığımız Rehberlik Etkinlikleri “İletişim Üçgeni” dediğimiz öğrenci- öğretmen ve veli üçgeni içinde gerçekleştirilmektedir.

Oryantasyon Süreci:

Tüm öğrencilerimizin okula mutlu bir şekilde alışmasını sağlamak için Rehberlik Birimi olarak kaynaştırma çalışmaları yapılmaktadır. Okula uyum konusunda zorlanan öğrencilerimizle bireysel görüşmeler yaparak okul korkusunun altında yatan nedenleri tespit etmeye çalışılmakta, ebeveynler de bu önemli süreçte çocuklarına destek olabilmeleri adına en doğru şekilde yönlendirilmektedir.

Test ve Envanterler

Öğrencilerin akademik durumlarını ve davranışlarını değerlendirmede ve ruhsal süreçlerini anlamada bir araç olan testler okulumuzda psikoloğumuz tarafından öğrencilere gerekli görülen durumlarda uygulanmaktadır. Test sonuçları en kısa zamanda bireysel görüşmelerle ailelere aktarılmakta ve öğrencimizle ilgili hangi alanların geliştirilmesi gerekiyorsa bu yönde çalışmalar yapılmaktadır.

Velilerimiz İçin Aile Danışmanlığı

Velilerimizin talep ettiği veya birimimizin ihtiyaç duyduğu zamanlarda velilerimizle bireysel görüşmeler yapılmaktadır. Öğrencilerimizin gelişimleri ve problemleri hakkında anne- babaları bilgilendirerek çocuk yetiştirme konusunda gerekli danışmanlık hizmeti sağlanmaktadır.